Zavedení postupů navigace podle požadavků PBN (Performance Based Navigation) na regionálním letišti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Dizertační práce je zaměřena na řešení problematiky postupů v koncových řízených oblastech (TMA) regionálních letišť. Cílem práce je poskytnout komplexní studii možnosti zavedení postupů pro přístrojové přílety, odlety a přiblížení podle požadavků navigace založené na výkonnosti (PBN) na vybraném regionálním letišti v ČR (letiště Kunovice). Součástí práce je simulační ověření dopadů navrhovaných změn na provoz v TMA Brno a CTR Kunovice. Závěrečná část práce je věnována sestavení jednoduché metodiky, která popisuje proces při návrzích postupů PBN a jejich následném ověřování.
The thesis focuses on issues of the procedures in the terminal manoeuvring area (TMA) at regional airports. The goal is to provide a complex study of possible implementation of instrumental arrivals, departures and approaches on the basis of the requirements of the Performance Based Navigation (PBN) at a particular regional airport in the Czech Republic (Kunovice airport). The simulative evaluation of the operational impacts caused by the suggested changes in TMA Brno and CTR Kunovice is also a part of the thesis. The last section is focused on providing a generic methodology describing the process of design and evaluation of PBN procedures.
Description
Citation
VESELÝ, P. Zavedení postupů navigace podle požadavků PBN (Performance Based Navigation) na regionálním letišti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční a procesní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Pochylý, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Soldán, Ph.D. (člen) doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (člen) prof. Ing. Antonín Píštěk, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Petrásek, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Daněk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-05-20
Defence
DDP představuje ucelené řešení daného problému. Má velmi dobrou úroveň a je využitelná v praxi. Doktorand prokázal schopnost vědecky pracovat a přinesl originální výsledky z oboru. Teze DDP odpovídají jejímu obsahu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO