Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
S ohledem na okolní zástavbu jsou navrženy dvoupatrové rodinné domy v řadách, propojené pomocí vložených teras. Každé patro slouží jako jedna bytová jednotka. Orientace parcel je navržena tak, aby z domů byl zajímavý výhled a zároveň bylo umožněno využít pasivní energii ze slunečních paprsků. Střechy jednotlivých domů jsou ploché se zelení, ta působí jako odhlučnění, pohlcuje prach a zároveň vytváří místo s krásným výhledem určené pro kvalitní odpočinek. Smyslem projektu je vytvořit univerzální prostor využitelný pro všechny etapy života tak, aby nemuselo docházet k jeho přetváření. Vnitřek domu je řešen tak, aby z jedné místnosti byl přístup do všech ostatních. Z jedné místnosti se do kterékoliv jiné dostanete vždy maximálně přes dvoje dveře.
With regard to the surrounding buildings there are designed two-storey houses in rows, connected by embedded terraces. Each floor is used as a residential unit. The orientation of the parcel is designed so the home has an interesting view, while allowing the use of passive energy from the sun. Roofs of the houses are flat with greenery that serves as insulation against noise, absorbs dust and simultaneously creates space with stunning views designed for relaxation. The purpose of the project is to create a universal space available for all stages of life, so that might not lead to its transformation. The interior of the house is designed so that one room has access to all of the others. From one room you can acces to any other room and so go through maximum two doors.
Description
Citation
FLÖSSLER, L. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Ivan Ruller (předseda) Ing. arch. Lubomír Kipila (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen)
Date of acceptance
2015-05-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO