Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem bakalářské práce bylo navržení obytného souboru v lokalitě stávajících zahrádek mezi ulicemi Pastviny a Houškova v městské části Brno - Komín. Vzhledem k nerovnosti parcely jsem návrh rozdělila do tří částí. Ve spodní části, která má jen malé převýšení, jsem navrhla čtyři bytové domy, které mezi sebou svírají veřejné prostory. Ve druhé, prostřední části se nachází dva typy řadových domů a třetí část je díky svému prudkému svahu navržena pro dva terasové domy. Díky rozmanitosti bydlení si zde najdou místo všechny věkové kategorie i různé společenské vrstvy. Napojení na dopravu je vyřešeno od ulice Pastviny, která se napojuje na ulici Uhlířova. Na parcele jsou navrženy čtyři typy domů. Třípatrový bytový dům, dva různé dvoupatrové řadové domy a dva terasové domy. Vzhledem k převýšení se výšky bytových a rodinných domů zdají téměř podobné a tím pádem se na parcele nenachází žádná výšková dominanta. Domy přirozeně kopírují svažitý terén.
The subject of the bachelor thesis was to design a residential complex in the area between the existing gardens and two streets - Houškova and Pastviny, in the city of Brno - Komin. Given the disparities parcel proposal, I divided it into three parts. In the lower part, which has only little elevation, I designed four apartment buildings with just 3 floors. Those buildings are creating a public space between them selves. In the second, the middle section there are two types of townhouses and the third part is due to its steep slope designed for two terraced houses. Thanks to the diversity of housing you will find people of all ages and different social stratacoming to live here. Due to the excess height of apartment buildings and houses seem almost similar and there is no high-rise dominant. Houses naturally follow the sloping terrain.
Description
Citation
DUŠKOVÁ, B. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ľubica Vítková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. David Prudík (člen)
Date of acceptance
2015-05-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO