Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Navrhovaný obytný soubor se nachází v městské části Brno Komín. Vzhledem k typu okolní zástavby je koncept tvořen převážně rodinnými domy a třemi menšími bytovými domy. Pozemek leží na okraji lesaje ideálním místem pro sport i rekreaci v přírodě. Svažité území je orientované na severozápad, odkud je přístupné po stávající komunikaci z ulice Pastviny a Uhlířova. Celá oblast je navržena jako obytná zóna. Po obvodu je pak pěší stezka vedoucí do východní částí území, která slouží k rekreaci. Pozemek o rozloze 2,09 ha se svažuje na severozápad. Rozvržení zástavby je ovlivněno okolním terénem a orientací ke světovým stranám. Jednoduché hmoty staveb kontrastují s rozmanitým terénem, jejich orientace reaguje na průběh vrstevnic. Fasády domů jsou proměnlivé v závislosti na poloze stínících prvků.
The residential complex is located in the city of Brno Komin. The concept consists of mostly family homes and three smaller residential buildings. The place is situated on the edge of the forest ideal for sports and outdoor recreation. Area is oriented to the northwest, where it is accessible by existing road The whole area is residential zone. Land area of 2.09 hectares on the northwest slopes. Layout development is influenced by the surrounding terrain. Simple building materials contrast with the varied terrain,. Facades are variable depending on the position of the shading elements.
Description
Citation
ŠVANCAROVÁ, M. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Mojmír Kyselka, CSc. (předseda) doc. Ing. arch. Ivan Gürtler, Ph.D. (člen) Ing. arch. Roman Antl (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO