Sběr dat a detekce anomálií přes mobilní zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá realizací systému se specifickou architekturou pro detekci anomálií ve výuce nebo v komerčním použití. Systém se skládá ze tří částí: měřící modul, mobilní aplikace a serverová část. Přenos mezi měřícím modulem a serverem pro vyhodnocení je realizován současně s vizualizací na mobilním zařízení. Všechny části systému jsou realizovány s ohledem na minimální náklady a maximální rozšiřitelnost. Veškerý potřebný výpočetní výkon je soustředěn do serverové části z důvodu použitelnosti s více i současně pracujícími mobilními klienty. Důraz je kladen na architekturu řešení a možnost použití systému jako celku, nebo některých vybraných částí samostatně. Závěrem jsou navrženy experimenty pro prezentaci vybraných metod detekce anomálií.
The work deals with the implementation of the specific architecture to detect anomalies in the classroom or in commercial use. The system consists of three parts: Measurement module, mobile applications and server part. Transmission between the measuring module of the server and the evaluation is carried out simultaneously with the visuals on the mobile device. All system components are implemented with the minimum cost and maximum expandability. All the necessary computing power is concentrated in the server part because of usability with multiple simultaneously operating mobile clients. Emphasis is placed on the solution architecture and the possibility of using the system as a whole, or selected portions separately. Finally, experiments are designed for the presentation of selected methods for anomaly detection.
Description
Citation
ONDRÁŠEK, M. Sběr dat a detekce anomálií přes mobilní zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Eduard Janeček, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO