Využití modelů v jazyce Modelica v prostředí Matlab-Simulink

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce řeší použití modelů vytvořených v jazyce Modelica v prostředí Matlab/Simulink. První část práce se věnuje jazyku Modelica a standardu Functional Mock-up Interface, což je standard pro výměnu a souběžnou simulaci dynamických modelů, který je podporován ve většině modelovacích nástrojů pro jazyk Modelica. Na základě tohoto standardu byl vytvořen nástroj FMUtoolbox doplňující prostředí Matlab/Simulink o možnost načtení a simulace modelů ve formátu Functional Mock-up Unit. Nástroj poskytuje blok pro Simulink, grafické uživatelské rozhraní a možnost ovládání prostřednictvím příkazové řádky.
This thesis solves the use of Modelica models in Matlab/Simulink enviroment. The first part is focused on Modelica language and Functional Mock-up Interface, a standard way for model exchange and co-simulation of dynamic models, which is supported by most Modelica oriented tools. Based on this standard FMUtoolbox was created and it provides the ability to import and simulate models exported as Functional Mock-up Unit. The tool provides a Simulink block, graphical and command-line interface.
Description
Citation
GLOS, J. Využití modelů v jazyce Modelica v prostředí Matlab-Simulink [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Eduard Janeček, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO