Hudba jako veřejný prostor – Nový koncept brněnské Filharmonie

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zadáním diplomové práce bylo navrhnout koncertní sál pro Filharmonii Brno. Před deseti lety proběhla na toto téma architektonická soutěž na pozemku mezi ulicemi Veselá a Besední. Vítězný projekt se zjednodušil a rozdělil na dvě etapy (podzemní parkování a koncertní sál). Při svém návrhu jsem vycházela z plánovaného parkování, které se v roce 2015 začíná konečně realizovat. Tvarově budovou navazuji a respektuji okolní charakter zástavby. Mým cílem bylo navrhnout budovu, která by byla funkční, městská, hezká a ekonomičtější než vítězný projekt
An assignment of diploma thesis was to design a concert hall for Brno Philharmonic. Ten years ago, an architectural competition was held to design Janáček cultural centre on a plot between the streets Veselá and Besední. The winning project was simplified and divided into two parts (underground parking and concert hall). My proposal is based on the planned parking, which finally begins to build in 2015. Shape of the house respects the surrounding buildings. My aim was create the building, which would be functional, urban, beautiful and more economical than the winning project.
Description
Citation
MACUROVÁ, L. Hudba jako veřejný prostor – Nový koncept brněnské Filharmonie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Petr Todorov (předseda) doc. Ing. arch. Zdeněk Makovský (člen) Ing. arch. Miloš Klement (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen)
Date of acceptance
2015-06-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO