Hudba jako veřejný prostor – Nový koncept Filharmonie České Budějovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Studie novostavby koncertního sálu v Českých Budějovicích na Mariánském náměstí. V rámci práce je urbanisticky řešen i nový vzhled náměstí. Pozemek se nachází na samém okraji historického centra města - na okružní třídě na křížení významných městských tříd. Budova je navržena jako samostatně stojící objem v okolní blokové zástavbě. Jednoduchá černá hmota ukrývá za svou mřížkovou fasádou menší koncertní sál o kapacitě 810 míst a potřebné zázemí pro hudebníky i zaměstnance filharmonie.
The study of a new concert hall in Ceske Budejovice situated on the Marianske namesti square. New design of the square is also developed. The site is located nearby the city centre on the ring road. There is a crossing of important city roads on the site. Proposed building is a freestanding cubic volume surrounded by the urban blocks around. Simple black mass contains a small concert hall with a capacity of 810 seats behind the grid facade. Required spaces for performers and the staff are also included.
Description
Citation
HAVLÍN, O. Hudba jako veřejný prostor – Nový koncept Filharmonie České Budějovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Petr Todorov (předseda) doc. Ing. arch. Zdeněk Makovský (člen) Ing. arch. Miloš Klement (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen)
Date of acceptance
2015-06-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO