Radnice Brno – Sever

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zabývá novou radnicí pro městskou část Brno-sever. Návrh budovy je koncipován jako průnik dvou elementárních těles, čemuž odpovídá dispoziční provoz rozdělený na část státní správy a samosprávy. Interiéru dominuje atrium na celou výšku stavby. Součástí objektu je také zasedací sál a kavárna, jež jsou schopné nezávislého provozu. Návrh je řešen bezbariérově a s ohledem na principy trvale udržitelného rozvoje.
This Master's thesis project decribes the new town hall for the district of Brno-north. The proposal is based on an idea of an intersection of two elementary solids. The room layout is similar to the concept and is divided into a part for state administration and a part for self-government. The building also consists of a conference hall and a cafe in which the cultural events can take place. The architecture solution is barrierless with regard to the principles of sustainable development.
Description
Citation
KADĚRA, P. Radnice Brno – Sever [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Jakub Kynčl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) Ing. arch. Tomáš Dvořák (člen) Ing. arch. Petr Kopečný (člen) Ing. arch. Zdeňka Vydrová (člen)
Date of acceptance
2015-06-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO