Vliv zpracování potravinových surovin na degradaci DNA a její amplifikaci v PCR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Práca sa zaoberá degradáciou DNA pri spracovaní potravín, či už chemickými, fyzikálnymi alebo mechanickými metódami. Do akej miery je štruktúra nukleovej kyseliny porušená a ako to ovplyvňuje následnú analýzu a získanú kvalitu DNA, čo sú podstatne dôležité faktory, ktoré vypovedajú o zložení a kvalite poskytovaných surovín na trhu. Cieľom bolo overiť vplyv varu a času na degradáciu DNA a jej amplifikáciu v PCR.
This work deals with the degradation of DNA during food processing by chemical, physical or mechanical methods. The degree of damage of structure of nucleic acids and how it affects the subsequent analysis and quality of obtained DNA, which are significant factors that tell us about the composition and quality of the raw materials on the market. The aim was to analyze the effect of boiling and the time on the degradation of DNA and its amplification in PCR.
Description
Citation
GAŇOVÁ, M. Vliv zpracování potravinových surovin na degradaci DNA a její amplifikaci v PCR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Potravinářská chemie
Comittee
prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (předseda) prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (člen) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Diviš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse prof. Márová: Praktický význam práce ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO