Kmitočtové filtry řízené mikroprocesory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřen na návrh kmitočtového filtru řízeného mikroprocesorem. Obsahem práce je seznámení se základními pojmy a principy kmitočtových filtrů a také s aktivními kmitočtovými filtry pro kaskádní syntézu. Dále práce obsahuje informace o digitálních potenciometrech. V práci jsou obsaženy simulace obvodu a návrh zapojení s návrhem desky plošných spojů. Poslední kapitola obsahuje výsledky měření.
This thesis is focused on the microprocessor-controlled frequency filter project. The main goal of the thesis is to present basic terms and principles of frequency filters and active frequency filters for cascading synthesis. Furthermore, the work contains information on digital potentiometers. The thesis includes circuit simulations and a project of connecting with a printed circuit board. The last chapter contains the results of the measurements.
Description
Citation
BRONEC, D. Kmitočtové filtry řízené mikroprocesory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student začíná prezentovat svou práci, představuje cíle. Představuje digitální potenciometry, výhody a nevýhody. Představuje obvodové řešení, kde vyměnil pevné rezistory za digitální. Představuje výsledky a parametry. Zobrazuje frekvenční charakteristiku v simulaci. Oznamuje, že se mu podařilo jen částečně vyřešit změnu činitele jakosti s frekvencí. Prezentuje měření, která neodpovídají simulacím. Shrnuje svou práci, není si úplně jistý, proč simulace neodpovídá reálnému měření. Otázka od oponenta: Student odpovídá na otázku s pomocí schématu. Upravuje otázku oponenta. Otázka od vedoucího 1: Student ukazuje na simulované charakteristice, kde je obvod stabilní. Otázka od vedoucího 2: Odpovídá, že v práci doporučený obvod uvedl, ale zapomněl uvést simulaci. Brančík: zvolil jste si jen jeden obvod? Student: Bylo mi doporučeno zapojení. Frýza: Jak určíte mezní kmitočet z amplitudové charakteristiky: Student: Určím ho z poklesu. Říčný: Když jste měřil, jaké velké signály jste používaly? Student: 0.5V, nezkoušel jiné úrovně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO