Bezdrátový přenos energie uvnitř automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na návrh antén pro bezdrátový přenos energie uvnitř automobilu v blízkosti kmitočtu 8 GHz. Bezdrátovým přenosem energie se v minulém století zabývala řada vědců, kteří se soustředili na přenos velkých výkonů na velké vzdálenosti. V současnosti je věnována pozornost metodám schopným přenášet energii s dobrou efektivitou na vzdálenost jednotek metrů pro nabíjení mobilních zařízení, bezdrátových čidel a dalších zařízení s nízkým příkonem.
The thesis is focused on the design of antennas for wireless power transfer inside a car near the frequency of 8 GHz. In the last century, a number of scientists dealt with wireless transmission of energy with high power and long distances. Currently, attention is given to methods capable of transmitting energy with good effectively over a distance of meters for charging mobile devices, wireless sensors and other devices with low power consumption.
Description
Citation
CUPAL, M. Bezdrátový přenos energie uvnitř automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mikulášek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO