Přeizolace vedení 110 kV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá přeizolazí vedení 110 kV. Cílem práce je navrhnout nové izolátorové závěsy. První, teoretická část práce, se věnuje izolátorům jejich vývoji, dělení a možnostem použití. Jsou uvedené různé materiály, které se využívají pro výrobu izolátorů VVN, výhody a nevýhody tyčových a talířových izolátorů. Dále jsou popsaný izolátorové závěsy. Součástí teoretické práce je popsání armatur určených pro venkovní vedení, které se používají pro sestrojení izolátorového závěsu. Poslední částí teoretické práce je rozdělení stožárů určených pro venkovní vedení VVN. Praktická část práce se zabývá návrhem nových izolátorových závěsů pro konkrétní vedení 110 kV. Výsledkem jsou výkresy nově navržených závěsů a soupis použitého materiálů (armatur) pro jednotlivé stožáry a celkovou sumu materiálu. Součástí praktické části je výpočet rozdílů v průhybu vodiče při použití starých a nových izolátorových závěsů.
The master’s thesis deals with the topic new isolation lines of 110 kV. The aim is to propose new insulator hangers. The first, theoretical part focuses on the development of insulators, cutting and possibilities of application. They are the different materials that are used for the production of insulators HV, advantages and disadvantages long rod and cap and pin insulators. There are also described insulator hangers. The theoretical work is to describe thefittings for overhead transmission lines, which are, used to construct a insulator hanger. The last part of the theoretical work is intended distribution towers for overhead lines HV. The practical part deals with the design of new insulator suspensions for specific lines of 110 kV. The results are drawings newly designed hangers and a list of materials (fittings) for individual towers and the total amount of material. The practical part is calculating the differences in the conductor sag using old and new insulators hangers.
Description
Citation
KREJČÍ, T. Přeizolace vedení 110 kV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Janíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. (člen) Ing. Pavel Kopečný (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentoval svou diplomovou práci na téma Přeizolace vedení 110 kV. Vedoucí práce byla doc. Lázničková, oponentem práce byl Ing. Martin Vašíček. Doc. Lázničková seznámila komisi s posudkem svým i s posudkem oponenta práce, který v rámci posudku položil doplňující dotazy. Na tyto dotazy student odpověděl. Dr. Katovský se dotazoval na konkrétní výstupy předložené práce a autorův přínos v rámci řešení práce. Student ujasnil svůj přínos bez výhrad komise. Prof. Janíček se dále dotazoval na důvody přeizolace vednení, které student zcela správně nedokázal objasnit. Na základě prezentace a přínosu práce byla práce komisí ohodnocena jako uspokojivá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO