Fixace biologických vzorků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je seznámit se s možností fixace biologických vzorků. Vybrat a fixovat vhodnou tkáň pomocí formaldehydu a dalšího fixačního prostředku. V neposlední řadě provést měření pro zjištění vlivu formaldehydu a dalšího fixačního prostředku na relaxační vlastnosti daného biologického vzorku. Myší mozky byly vybrány jako vhodná tkáň pro fixaci. Měření vlivu formaldehydu a dalšího fixačního prostředku na relaxační vlastnosti tkáně probíhalo na Ústavu přístrojové techniky Akademie věd České republiky.
The aim of thesis is acquaint with possibilities of fixation biological tissues. Choose a suitable tissue and fix it with formaldehyde and another fixator. Last but not least make measurements which determine effects of formaldehyde on the relaxation time of biological tissues. Mice brains were chosen as a suitable for tissues fixation. Measuring effects of formaldehyde and another fixator to relaxation time carried out at the Institute of Scientific Instuments Academy of Sciences of the Czech Republic.
Description
Citation
BRACHTL, M. Fixace biologických vzorků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) Ing. Milan Blaha, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO