Rozpoznávání ručně kreslených objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozpoznáváním ručně kreslených objektů, které vznikly kresbou psychicky postižených dětí. Cílem je klasifikovat geometrická primitiva objektů do tříd, aby byly vykresleny spolu s idealizovaným tvarem vstupního objektu. Míra mentální retardace je určena odchylkou vstupního (nakresleného) objektu od jeho idealizovaného tvaru (předloha).
This work deals with recognition of hand-drawn objects traced by children with mental disorders. The aim is to classify object’s geometrical primitives into classes so then can be plotted along with the idealized shape of the input object. Level of mental retardation is determined by the variance of the input (drawn) object from idealized shape of the object (artwork).
Description
Citation
KŘÍSTEK, J. Rozpoznávání ručně kreslených objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Holčík položil otázku, jak probíhá klinické vyšetření, při kterém obrázky vznikají a na čem je založeno kritérium hodnocení těchto obrázků. Dále se zeptal na hlubší popis vyhodnocení pomocí histogramů. Doc. Baštinec položil otázku, jaká je hranice pro diagnostiku mentální retardace. Dále se zeptal na popis vlastností b splajnů použitých v práci. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO