Komprese signálů EKG s využitím vlnkové transformace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Komprese signálů je každodenně využívaný prostředek k úspoře paměťových kapacit a k rychlému přenosu dat. V současné době se jako efektivní jeví metody založené na vlnkové transformaci. Jednou z možných technik je rozklad signálu vhodnou bankou filtrů s následným kvantováním koeficientů s odpovídající bitovou hloubkou. Po sbalení kvantovaných koeficientů do jedné sekvence je zařazeno proudové kódování spolu s kódováním Huffmanovým. Tato práce se zabývá efektivitou komprese pro různá nastavení vlnkové transformace a kvantizace.
Signal compression is daily-used tool for memory capacities reduction and for fast data communication. Methods based on wavelet transform seem to be very effective nowadays. Signal decomposition with a suitable bank filters following with coefficients quantization represents one of the available technique. After packing quantized coefficients into one sequence, run length coding together with Huffman coding are implemented. This thesis focuses on compression effectiveness for the different wavelet transform and quantization settings.
Description
Citation
ONDRA, J. Komprese signálů EKG s využitím vlnkové transformace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Vlastimil Václavík (člen) Ing. Robert Vích, DrSc. (člen) Ing. Ota Gotfrýd, CSc. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Jindřich Vomela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Referát diplomanta: Diplomant referoval o své diplomové práci cca.10min. Prezentaci měl připravenou přehledně a jeho přednes byl velmi zajímavý. Čtení posudků: Vedoucí diplomové práce navrhuje ve svém posudku známku A/100b. Oponent navrhuje B/89b. Oponent práce nemá žádné otázky. Rozprava: Otázka Ing Schwarz " Pomocí jaké veličiny by jste srovnával chybové signály?": Student odpověděl se zaváháním. Otázka Ing. Václavík " Kvantovací a vzorkovací kmitočet signálů v použité knihovně CSE" :Student odpověděl s porozumněním. Otázka Ing. Vích " Lineárně rostoucí složka, čím je daná?" : Student odpověděl s přehledem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO