Porovnání realitního trhu v České republice a v sousedních zemích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se věnuje porovnání realitních trhů v České republice, na Slovensku a v Rakousku a jejich vývoji po roce 1989. První kapitoly jsou zaměřeny na definici obecných pojmů souvisejících s danou problematikou a také se věnují porovnání metod oceňování majetku v daných zemích i vysvětlení pojmu nemovitost v právních úpravách jednotlivých států. Další kapitoly se věnují vývoji realitních trhů s rezidenčními nemovitostmi a jejich vzájemnému porovnání a zároveň rozebírají dostupnost bydlení pro obyvatele zemí zejména z hlediska zatížení jejich příjmů při koupi nemovitosti nebo její financování hypotečním úvěrem. Také se v nich autor zabývá výhodností investování do nemovitostí v daných zemích z hlediska návratnosti investice.
he master’s thesis is focused on the comparison of real estate markets in the Czech Republic, Slovakia and Austria and theirs trends since 1989. The first chapters are aimed at the general terminology that relates to the issue of real estate markets. Thesis is also aimed at comparision of properties evaluation’s methods in those countries and explains the concept of property in the country’s law. Next chapters are focused on comparision of the residential markets and analyse reachability of housing for residents according to their income as well as mortgage availability. Last chapter discuss about the convenience of investment to residential properties in terms of investment’s return.
Description
Citation
HRIČÁK, Ľ. Porovnání realitního trhu v České republice a v sousedních zemích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2010-11-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO