Pokročilé materiály pro organickou elektroniku a bioelektroniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci vlastností organických materiálů s vlastnostmi polovodičů a to z hlediska jejich potencionálního využití v bioelektronických aplikacích. Teoretická část obsahuje rešerši na téma základní charakteristiky organických materiálů pro organickou elektroniku a bioelektroniku. Jsou zde popsány jak základní struktury a obecné vlastnosti látek vhodných pro využití v bioelektronických aplikacích, tak základní principy zařízení pro bioelektronické aplikace a jejich využití. Praktická část zahrnuje přípravu tenkých vrstev ze dvou typů látek: na bázi polymerů (Poly(3-hexylthiofen-2,5-diyl) a Poly(3,4-ethylendioxythiofen):poly(styren sulfonová kyselina)), a na bázi nízkomolekulárních organických látek (Diketopyrrolopyrrol a 6,13-Bis(triisopropylsilylethynyl)pentacen) První část experimentu je zaměřena na charakterizaci vlastností použitých látek. Druhá část zkoumá biokompatibilitu v rámci reakce s mikroorganismy.
This bachelor thesis focuses on the characterization of organic materials with semiconductor properties in terms of their potential use in bioelectornic applications. The theoretical part is summarizing the basic characteristics of organic materials for organic electronics and bioelectronic. There are mentioned basic structures and general properties of relevant substances. This part of the thesis also describes the basic principles of devices for bioelectronic applications and its use. Practical part includes preparation of thin films of two types substances: on the basis of low-molecular organic substances (6,13-bis(triisopropylsilylethynyl) pentacene and diketopyrrolopyrrole) and another based on polymers (Poly (3-hexylthiophene-2,5-diyl) and Poly (3,4-ethylenedioxythiophene): poly (styrene sulfonic acid) and). The first part of the experiment is focused on the characterization of the properties of used substances. The second part examines microbial biocompatibility
Description
Citation
ŠUDOMOVÁ, L. Pokročilé materiály pro organickou elektroniku a bioelektroniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biotechnologie
Comittee
prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (předseda) prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (člen) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Diviš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse prof. Márová: Aplikace na kůži ? doc. Španová: Tloušťka tenkých vrstev ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO