Analýza poruch olejových transformátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá výkonovými transformátory, olejovými a suchými, jejich vlastnostmi a konstrukcí, a následně poruchami, které se vyskytují u olejových transformátorů. Nejdříve jsou poruchy rozebrány obecně a pak je provedeno srovnání poruch jednotlivých vzorků transformátorů, které se vyskytly v minulých letech na území Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Nakonec jsem provedl analýzu poruch a u nejčastějších, které se vyskytly, jsem navrhl řešení, jak snížit jejich výskyt.
The present thesis deals with power transformers, oil and dry, their properties and structures, and subsequently faults that occur in oil transformers. First, the disorders discussed in general and then a comparison of individual samples transformer failures that have occurred in recent years in the Moravian-Silesian and Olomouc regions. Finally, I analyze the failures and the most common encountered, I suggested solutions to reduce their incidence.
Description
Citation
KNEBL, J. Analýza poruch olejových transformátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Wolf (člen)
Date of acceptance
2015-06-10
Defence
Student prezentoval svoji práci poněkud stručně, ovšem jistě a srozumitelně. Komise měla výhrady k tomu, že v prezentaci neuvedl určité výsledky své práce. Na otázky oponenta a komise dokázal odpovědět. Dané problematice dobře rozumí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO