Automatické řízení závlahového systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá automatickým řízením zavlažovacího systému pro celkem 12 sekcí zahrady. Hlavními požadavky na systém jsou variabilita nastavení závlahy a možnost servisního ovládání. Řízení závlahy bude zajišťovat PLC s distribuovanými vstupy a výstupy, ovládání a vizualizace bude realizováno pomocí HMI panelu. Navrhl jsem sofistikovaný systém, který umožňuje uživateli nastavit závlahu v jednotlivých dnech v týdnu a v požadovaných časech s volitelnou dobou závlahy pro každou sekci zvlášť. V servisním módu je možné ovládat jednotlivé akční prvky bez jakýchkoliv omezení a podmínek. Hlavní výhodou systému je variabilita závlahy, což umožňuje opakované použití bez nutnosti větších změn programu.
This work deals an automatic watering control system for a total of 12 sections of the garden. The main requirements for the system, is the variability adjustment watering and the possibility service control. Watering control will provide PLC with distributed inputs and outputs, control and visualization will be realized HMI. I designed a sophisticated system that allows user to adjust watering in particular days of the week and the required times with an optional length watering for each section separately. There is the service mode that it possible to control the individual actuators without any restrictions and conditions. The main advantage of the system is variability watering, which allows reuse without greater changes of the program.
Description
Citation
VODA, P. Automatické řízení závlahového systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO