Aplikace agilní metodiky Scrum a využití podpůrných softwarových nástrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Agilní metodiky vývoje software jsou velmi populární pro jejich efektivitu a flexibilitu. Tato diplomová práce je zaměřena na agilní metodiku vývoje software nazvanou Scrum. Nejprve je uvedena základní charakteristika a srovnání tradičních a agilních metodik. Pozornost je věnována zejména zmíněné metodice Scrum, která je v praktické části znázorněna na příkladu využití konkrétní firmou. K organizaci metodiky Scrum je vhodné využít některý ze softwarových nástrojů. Proto je uveden také přehled a základní srovnání nejpoužívanějších podpůrných softwarových nástrojů, pro organizaci této metodiky. Závěrem práce jsou doporučení ke zlepšením pro zkoumaný tým, na základě identifikovaných nedostatků.
Agile software development methodologies are very popular for their efficiency and flexibility. This thesis focuses on agile software development methodology called Scrum. Basic description and comparison of traditional and agile methodologies is mentioned at first. Attention is paid to methodology Scrum which is shown on an example of usage by a specific company. It is convenient to use some software tool for organization of Scrum methodology. Therefore, an overview of the most common tools and basic comparison of software tools for organizing this methodology is presented. Conclusion of this thesis is recommendation for improvements for the investigated team, based on issues which were identified.
Description
Citation
TOŠNER, J. Aplikace agilní metodiky Scrum a využití podpůrných softwarových nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
otázka oponenta ( Ing. Radek Doskočil, Ph.D.): zodpovedaná otázka (prof. Ing. Emil Svoboda, CSc.): Pre aký podnik ste prácu aplikovali? Stavali ste v návrhoch na aktuálnej situácií? Už ste niečo z návrhov uviedli do praxe? zodpovedané otázka Ing. Zuzana Křížová, Ph.D.: Návrh - navrhujete skrátenie trvania- nedůjde k zníženiu kreativity zamestnancov - zodpovedané otázka RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D.: Ako hodnotíte efektivitu? - zodpovedané otázka prof. Ing. Emil Svoboda, CSc.: Aká je úspora? - zodpovedané
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO