Lineární aktivní filtr napájecího napětí „Ripple Blocker“

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o metodách pro zlepšení PSRR lineáních aktivních filtrů napájecího napětí, nebo-li lineárních regulátorů, a o napěťovém prostoru z hlediska napájecího napětí, především jeho minimální hodnotě. Jsou použity ideální prvky referenčního a proudového zdroje, práce tedy popisuje jak eliminovat vliv zpětnovazební smyčky na PSRR, jak snížit minimální napájecí napětí a jak nastavit stabilitu celkového zapojení.
This work deals with a methods for increasing the PSRR of the linear active filters of supply voltage or if linear regulators and voltage range of supply, primarily his minimal value. In the work are used ideal parts of reference voltage source and reference current source. The work describes how to eliminate effect of feedback loop on the PSRR, how to decrrease minimal power supply voltage and how to set stability of total schematic.
Description
Citation
VLČEK, P. Lineární aktivní filtr napájecího napětí „Ripple Blocker“ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) doc. Ing. Jan Maschke, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky komise: Proč jste zvolil technologii TSMC 0,25um když práci zadávala společnost ON semiconductor? Jakým způsobem je zajištěno, že váš návrh a simulace by odpovídal případně realizovanému obvodu? V jakém navrhovem prostredi návrh probíhal? Proč jste nevyužil pro návrh prostředí CADENCE? Určete přenos obvodu - podíl Vout a Vref. Jak vypadá vztah pro přenos neinverujícího zesilovače?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO