Vliv plastifikátoru na technologii zpracování a vlastnosti slinovaného keramického mateiálu na bázi SiC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá mírou ovlivnění vlastností a technologie obrábění úpravou základního složení granulátu při výrobě technické keramiky. Je popsána série experimentů, které se aplikují na jednotlivé fáze výroby. Granuláty, jejichž složení se liší použitým plastifikátorem, patří mezi tzv. RTP (ready-to-press) materiály. Cílem práce je doporučit granuláty RTP pro další zkoumání vedoucí k jejich zařazení do portfólia firmy.
This master’s thesis deals with an influence of physical properties and machining technology at adjustment to the basic composition granules and production of technical ceramics. Selected series of experiments have been applied to the different phases of production. Composition of the granules vary according to the used plasticizer and ranks to RTP (ready-to-press) materials. The goal of this thesis is recomendation to the production of RTP granules and next experiments.
Description
Citation
SKOKAN, J. Vliv plastifikátoru na technologii zpracování a vlastnosti slinovaného keramického mateiálu na bázi SiC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Proč se u náhrad používá současně více více materiálů? Jak se materiály povlakují? Co je to biokompatibilita? Existují další pracoviště kromě laboratoří na VUT FSI, kde by bylo možné obdobné testy realizovat? Co je to zelené a bíle obrábění? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO