Ustálený chod a zkratové poměry v síti 110 kV E.ON napájené z transformovny Čebín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá výpočtem ustáleného chodu a zkratových poměrů v uzlové oblasti 110 kV Čebín. V první části práce je teoretický popis výpočtu ustáleného chodu a zkratových poměrů. Dále je popsána uzlová oblast 110 kV Čebín. V praktické části práce jsou provedeny výpočty. Zkoumány jsou dva způsoby provozu transformátorů T401 a T402. V prvním případě pracují transformátory samostatně, ve druhém případě pracují paralelně. Na základě výpočtu jsou kontrolována napětí v rozvodnách, zatížení vedení a transformátorů v uzlové oblasti 110 kV Čebín, vyhodnoceny jsou ztráty činného výkonu a zkratové odolnosti rozvoden. V závěru praktické části jsou porovnané výsledky z obou způsobů provozu.
Master’s thesis deals with computation of steady state and short-circuit conditions in 110 kV nodal area of Čebín. The first part of thesis is theoretical. There is described computation of steady state and short-circuit conditions. There is description of 110 kV nodal area of Čebín too. There are made computations in the practical part. Two types of operation of transformers T401 and T402 are evaluated. The transformers operate independent at first, then they are connected in parallel. Voltage conditions in substations, load of lines and transformers, power losses and short-circuit resistance of substations in 110 kV nodal area of Čebín are evaluated based on the computations. There are compared the both types of operation of transformers in the end of practical part.
Description
Citation
KRUTIŠ, P. Ustálený chod a zkratové poměry v síti 110 kV E.ON napájené z transformovny Čebín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student odprezentoval výsledky své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta vedoucím práce, doc. Blažkem, student odpověděl na otázky z oponentského posudku. V následné diskuzi student s obtížemi odpovídal na dotazy ing. Modlitby ohledně dimenzování sítí s ohledem na zkratové účinky proudu. Dále reagoval na připomínky ing. Topolánka a doc. Drápely.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO