Inteligentní nabíječka olověných akumulátorů 12V/130A s podpůrnou funkcí start

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá základním popisem nabíječky olověných akumulátorů s podpůrnou funkcí pro startování automobilů. Jejím základem je spínaný zdroj, proto má nabíječka malé rozměry a je snadno přenositelná. Je určena pro akumulátory 6V a 12V. Nabíjení probíhá metodou konstantního napětí s omezením proudu, které je 0.5A, 5A a 20A. Maximální proud nabíječky je 120A pro krátkodobé zatížení, proto je v projektu návrh vhodného řešení tepelné ochrany.
This bachelor's thesis is considered on a basic description of car battery charger with a support function “start-car”. A switching power supply creates a base of the equipment-this is why the charger is compact and easily portable. It is designed for 6V and 12V batteries. A charging by a constant voltage with a current limitation (to 0.5A, 5A or 20A) is used. The charger maximal current is 120A for a short-term load, so a proposal of an appropriate thermal protection is included in the project.
Description
Citation
LÁZNIČKA, M. Inteligentní nabíječka olověných akumulátorů 12V/130A s podpůrnou funkcí start [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Bakalářská práce zpracovává tématiku návrhu nabíječky s výstupním proudem 130A pro rychlé nabíjení olověných akumulátorů. V práci je uveden návrh tepelné ochrany a výpočty chladiče. Student prezentoval téma podrobně a velmi zajímavě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO