Přechod na jinou právní formu podnikání z hlediska daně z příjmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá daňovou problematikou. Je zaměřena na zhodnocení variant přechodu na jinou právní formu podnikání, a to z hlediska daňového zatížení. Zpracováním celkového daňového zatížení při různých právních formách podnikání bude manželům Houfkovým navržena varianta, která by z hlediska daňového byla nejvýhodnější. V úvahu bude brána i daňová optimalizace využitím mezinárodních příjmů, které by v souvislosti s rozvojem podnikání mohly manželům plynout.
This thesis deals with tax implications. It is focused on the evaluation of the options of transferring to another business form in terms of tax burden. By processing the overall tax burden in various business forms will be proposed an option, which would bet he best for husbands Houfek in terms of tax. There will be also taken into account tax optimization using international revenues that husbands could arrives in connection with business development.
Description
Citation
HOUFKOVÁ, A. Přechod na jinou právní formu podnikání z hlediska daně z příjmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. František Freiberg, CSc. (předseda) Ing. Jiří Ficbauer, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Otázky vedoucího - Ing. Pavel Svirák, Ph.D.: Jaké výhody a jaká rizika vidíte v kombinaci varianty společného podnikání v sro s variantou OSVČ, resp. pracovně-právního vztahu? - zodpovězeno Vidíte prostor pro daňovou optimalizaci ve volbě státu pro zamezení dvojímu zdanění? - zodpovězeno Otázky oponenta - Ing. Monika Hodinková: Jakým způsobem Vaše diplomová práce ovlivnila rozhodování manželů a jaké reálné kroky lze do budoucna očekávat? - zodpovězeno Ing. Jiří Ficbauer, Csc., MBA: Kdybyste chtěla podnikat, kterou právní formu byste si zvolila (zpočátku a později)? prof. Ing. František Freiberg, Csc.: Zmínila jste, že tato právní forma nemusí vytvářet rezervní fond. Řekněte mi k tomu něco bližšího.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO