Vstupní nízkofrekvenční předzesilovač pro laboratorní výuku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vstupním nízkofrekvenčním předzesilovačem pro laboratorní výuku. Úkolem bylo nastudovat, navrhnout a sestrojit funkční řešení vstupního předzesilovače pro nízkofrekvenční audio elektroniku. V jednotlivých kapitolách jsou rozebrány různé předzesilovače s rozdělením podle parametrů zpracovávaného signálu. Konstrukce jednotlivých vstupů se zde řeší pomocí diskrétních součástek a operačních zesilovačů. V dalších kapitolách jsou zmíněny různé měřící techniky zesilovačů, jako je vstupní citlivost, přenosová charakteristika, vstupní impedance a další měřící postupy, kterými bude přípravek vybaven.
This article looks at pre-input low-frequency amplifiers for laboratory work. The task was to study, design and build a fully functional pre-input amplifier for use in low frequency audio technology. In each section, we will discuss the various preamps, which are classified according to signal processing parameters. The construction of each amplifier uses discrete components and operational amplifiers. The second part of the article looks at different measuring devices, such as input sensitivity, transfer characteristics and input impedance etc., which would form part of the amplifier.
Description
Citation
KUČERA, O. Vstupní nízkofrekvenční předzesilovač pro laboratorní výuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Ivo Veřtát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy své bakalářské práce na téma Vstupní nízkofrekvenční předzesilovač pro laboratorní výuku. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO