Analyzátor RFID signálů jako SW radio na bázi USB DVB-T přijímače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem aplikace analyzátoru RFID signálu pro pásmo UHF s využitím USB DVB-T přijímače. Práce nejprve popisuje RFID systémy obecně a dále se zaměřuje na standard EPC Class-1 Generation-2. Jsou v ní analyzovány možnosti USB DVB-T přijímače jako univerzálního přijímače komplexního IQ signálu a možnosti jeho propojení s LabVIEW. Dále je popsáno vytvořené komunikační rozhraní a samotná aplikace v LabVIEW. Na závěr práce jsou uvedeny ukázky zachycené RFID komunikace a je představeno možné budoucí využití vytvořeného kódu pro aplikaci rádiového skeneru.
This bachelor’s work deals with the development of software analyzer of RFID signals in the UHF band using a USB DVB-T receiver. First part of the work describes RFID systems generally with emphasis on EPC Class-1 Generation-2 standard. The work also analyses possibilities of using a USB DVB-T receiver to receive complex IQ signal and possible options for interfacing it with LabVIEW. The created interface is described as well as the LabVIEW application itself. Furthermore, examples of recorded RFID communication are shown and possible future use of the developed code for a radio-band scanner is demonstrated at the end of the work.
Description
Citation
SLÁDEK, O. Analyzátor RFID signálů jako SW radio na bázi USB DVB-T přijímače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Hozman, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO