Věda a technika v médiích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vlivem médií, především nových médií, na oblast vědy a techniky. Definuje základní mediální pojmy a upozorňuje na to, že média mohou být výborným prostředkem k propagaci vědy a techniky, ale mají také obrovskou moc a mohou zkreslovat realitu a manipulovat s lidmi. V práci je také rozebráno několik konkrétních příkladů. V závěru práce je nastíněn možný pohled do budoucna propojení vědy, techniky a médií.
This thesis deals with the influence of Media, especially New Media, on the field of Science and Technology. It defines basic media terms and warns that Media may represent an excellent mean of Science and Technology promotion. On the other hand, they are very powerful and can distort reality and manipulate with humans. There are explored several examples in the thesis, too. The conclusion outlines a possible view on the interconnection of Science, Technology and Media in the future.
Description
Citation
GELLNEROVÁ, Z. Věda a technika v médiích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (člen) Mgr. Šárka Rujbrová (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Studentka přednesla prezentaci o obsahu svojí bc. práce. Vedoucí poukázal na drobné chyby v práci a připustil práci k obhajobě s hodnocením A. Oponentský posudek byl přečten doc. Krhutovou pro nepřítomnost oponenta dr. Haupta. Oponent poukázal na nejasnou metodologii a drobné faktické chyby, či v některých případech až lajcký popis. Oponent připustil práci k obhajobě se známkou C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO