Bioimpedanční měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá analýzou složení těla s využitím bioimpedance. V práci je obsažena teorie o bioimpedanci a metody s analýzou spojené. V praktické části je návrh zařízení pro měření složení těla včetně návrhu řídicího software pro mikrokontrolér. Na sestaveném zařízení proběhlo testování funkčnosti a srovnání dat s komerčním přístrojem Tanita.
The work deals with the body analysis using bioimpedance. The work included theory about bioimpedance and methods associated with the analysis. In the practical part is design of the device for measuring body composition including a software for the microcontroller. The assembled device was tested and compared with commercial product Tanita.
Description
Citation
PAGÁČOVÁ, L. Bioimpedanční měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (místopředseda) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Maděránková, Ph.D. položila otázku - Jaká je odchylka měření od skutečnosti? uvedete nějakou sensitivitu? Jaké bylo srovnání vašeho přístroje oproti Tanitě užívané v komerční sféře? Byly rozdíly impedance u mužů a u žen? Ing. Ronzhina položila otázku - jak se rozdělí impedance trupu a končetin zvlášť při použítí 4 končetinových elektrod? Doc. Kolář položil otázku - proč bylo použito 50 KHz? Doc. Šimurda položil otázku - Jaká je přesnost v závislosti na frekvenci? Popište fyzikální základ. Jak se chová kapacita při zvyšování frekvence? Co myslíte v práci pojmem "tělesná voda"? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO