Použité jaderné palivo a jeho vlastnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je vytvoření modelů vyhořívání jaderného paliva používaných na Jaderné elektrárně Dukovany – původně projektovaného neprofilovaného paliva s tříletým cyklem, inovovaného profilovaného paliva s čtyřletým cyklem a současného paliva Gd-2M+ s pětiletým palivovým cyklem. Modely jsou vytvořeny pomocí výpočetního kódu UWB1, který umožňuje rychlý výpočet vyhořívání jaderného paliva. Výstupy z těchto modelů jsou v práci přehledně graficky zpracovány a na bázi teoretického základu, zahrnující informace o vnějším jaderném palivovém cyklu se zaměřením na jeho střední a zadní část, analyzovány z hlediska vyhoření, původního obohacení či době ozařování v aktivní zóně jaderného reaktoru.
The main goal of this Bachelor’s thesis is to develop fuel depletion models of a nuclear fuel used at Nuclear Power Plant Dukovany – originally designed nonprofiled fuel used in a three-year cycle, inovated profiled fuel used in a four-year cycle and currently used fuel Gd-2M+ used in a five year fuel cycle. Models are created by computational code UWB1 providing fast calculation of nuclear fuel depletion. Outputs of these models are in thesis graphically displayed and analyzed from the point of view of fuel depletion, enrichment or irradiation time spent in reactor core. These analyses are based on theory including information about the nuclear fuel cycle focusing on its middle part and the back end of the nuclear fuel cycle.
Description
Citation
JESTŘÁB, T. Použité jaderné palivo a jeho vlastnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma „Použité jaderné palivo a jeho vlastnosti“. Student odpověděl na otázky oponenta a vedoucího práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO