Aplikace mezinárodního účetního standardu pro malé a střední firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá aplikáciou medzinárodného účtovného štandardu vykazovania pre malé a stredné podniky. Predmetom práce je definovať základný rámec pre vykazovanie podľa IFRS pre SME, analyzovať rozdiely medzi českou účtovnou legislatívou a vykazovaním podľa IFRS pre SME a následne aplikovať nadobudnuté vedomosti v praktickej časti spolu s definovaním nákladov a prínosov spojených s prechodom na IFRS pre SME.
Master thesis deals with the application of international financial reporting standard for small and medium-sized enterprises. The object of this thesis is to define the conceptual framework for financial reporting under IFRS for SMEs, to analyze the differences between CZ GAAP and reporting under IFRS for SME and then apply the acquired knowledge within practical part of master thesis along with the definition of the costs and benefits associated with the transition to IFRS for SMEs.
Description
Citation
LETKOVÁ, N. Aplikace mezinárodního účetního standardu pro malé a střední firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
otázka oponenta práce - odpovězeno prof. Živělová: Účetní výkazy jsou základním zdrojem při vypracování finanční analýzy. Chybí Vám u výkazů dle IFRS nějaké položky, které by byly důležité pro vypracování této analýzy? - odpovězeno prof. Živělová: Myslíte si, že je dobře, když se v podniku rovnají účetní a daňové odpisy? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO