Analýza rozdílů ve vykazování účetních informací zemědělského podniku dle IFRS/IAS a v souladu s českou účetní legislativou

No Thumbnail Available
Date
Authors
Freudlová, Radka
ORCID
Advisor
Beranová, Michaela
Referee
Zmeškalová, Marie
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V této bakalářské práci jsou srovnány rozdílné přístupy ve vykazování účetních případů týkajících se zemědělství pomocí české účetní legislativy a pomocí mezinárodních účetních standardů. Teoretické poznatky, získané na základě srovnání rozdílných účetních přístupů, jsou v praktické části aplikovány do prostředí skutečné firmy. Výstupem je vyhodnocení změn, které se projeví v prostředí firmy při aplikaci IFRS/IAS.
This bachelor´s thesis compares different approaches to accounting agriculture information under Czech accounting legislative and under International accounting standards. Theoretical findings gained on confrontation of these two approaches are applied to the company ZP Ostrov, a.s. The result is evaluation of changes in company´s accounting statements.
Description
Citation
FREUDLOVÁ, R. Analýza rozdílů ve vykazování účetních informací zemědělského podniku dle IFRS/IAS a v souladu s českou účetní legislativou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Ing. Miroslav Kuba (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Mgr. Petr Václavek (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO