Návrh převodníku DA pro nízkonapěťové aplikace v technologii CMOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem přesného digitálně analogového převodníku, dále jen DAC. Práce poskytuje podklady pro pochopení principu převodu digitálního signálu na signál analogový. V práci je popsáno několik možností vytvoření topologie DAC. Vybraná konstrukce je použita k návrhu DAC v technologii CMOS 07. Simulacemi v programu PSPICE je ověřena funkčnost navrženého DAC.
This thesis focuses on design of an accurate digital to analog converter (DAC). The thesis provides material to understand the principle of conversion of digital signal to analog signal. Some possible structures of DAC are described in this thesis. The selected structure is used for design of the DAC using the CMOS 07 technology. Functionality of the DAC is verified with simulations using the PSPICE simulation program.
Description
Citation
DUŠEK, P. Návrh převodníku DA pro nízkonapěťové aplikace v technologii CMOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Radim Šneidr (člen) Ing. Michal Řezníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) Má smysl zohledňovat MSB vůči LSB během simulace? Jak dlouho probíhá simulace? Jak je reálné srovnání simulace s reálnými součástkami? 2) Čím je dosažena výrazně nižší chyba nuly? 3) Jaké je offsetové napětí bufferu? Jak je odolný vůči změnám napájecího napětí? 4) Jaká je hodnota kapacity?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO