Testování odolnosti IP PBX proti útokům s využitím testeru Spirent Avlanache

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca skúma, analyzuje a vyhodnocuje vplyv útokov vo VoIP sieťach na funkčnosť open source ústrední. Rozoberá problematiku útokov cez paketové siete v rámci bezpečnostných noriem a zaužívaných pravidiel. V teoretickej časti sú vysvetlené pojmy a problematika VoIP sietí so zameraním sa na fakty potrebné k plnému pochopeniu skúmaných dejov a meraní. V praktickej časti je zhrnutá realizácia konkrétnych testov útokov podľa zadania práce s prvotnou orientáciou na overenie zariadenia, ústrední a možností realizácie útokov a následné komplexná tvorba a testovanie útokov typu fuzzing a záplavových DoS.
This work explores, analyzes and rate infuence of VoIP attacks on open source pbx functionality. It describes how voice over IP attacks are achieved according to security standards. There are described concepts and basics of VoIP networks with orientation on facts necessary to understand analyzed actions and measurements in theoretical part. In practical part, there is described realization of attack tests according to instructions with first orientation on initial checking of testing device, pbx’s and security attack possibilities and then complex creation and testing of attack scenarios types such as fuzzing and denial of service attacks.
Description
Citation
ZELENAY, M. Testování odolnosti IP PBX proti útokům s využitím testeru Spirent Avlanache [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vaculík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Nevlud (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Objasněte na kterých OS je možné provozovat PBX Asterisk (poslední verzi a rok vydání pro daný OS). Zkoušel jste útok odcizení registrace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO