Segmentace řeči

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Ve své diplomové práci se věnuji problému segmentace řeči. Tato práce obsahuje základní teorie k tomuto tématu. Teorie je zaměřena na výpočet parametrů, které jsou v praktické části použity jak v segmentované části signálu, tak i v celé části signálu. Hlavní parametry pro program implementovaný v jazyce Matlab využívám segmentaci signálu, vstupní energii a střední průchod nulou, které jsou následně zpracovány algoritmem k–means.
My diploma thesis is devoted to the problem of segmentation of speech. It includes the basic theory on this topic. The theory focuses on the calculation of parameters for seg- mentation of speech that are used in the practical part. An application for segmentation of speech has been written in Matlab. It uses techniques as segmentation of the signal, energy of the signal and zero crossing function. These parameters are used as input for the algorithm k–means.
Description
Citation
KAŠPAR, L. Segmentace řeči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Jaké jiné metody segmentace řečového signálu se v praxi běžně používají? Jaké jiné parametry by se daly pro účel segmentace řeči použít? Co je to tzv. detektor řečové aktivity a jak by jej bylo možné použít pro zlepšení detekce hranic hlásek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO