Návrh přepínače využitelného v moderních komunikačních sítích

No Thumbnail Available
Date
Authors
Mojžiš, Ľubomír
ORCID
Advisor
Škorpil, Vladislav
Referee
Novotný, Bohumil
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o přepínacích prvcích v moderní komunikační síti. V práci je popsána architektura přepínačů se zaměřením na kvalitu služeb a pomocí simulačního programu MATLAB-SIMULINK jsou navrženy a simulovány dva modely přepínače. První model je založen na klasickém přepínání a druhý je řízen neuronovou sítí. Na základě těchto modelů je v práci vytvořena laboratorní úloha vhodná pro výuku v oblasti komunikačních sítí.
This diploma thesis deals with switching components of modern communication networks. A switch architecture focused on the quality of service is described in this paper and there are two switch models designed and simulated in the simulating program MATLAB-SIMULINK. The first model is based on classic switching and the other one is controlled by neural network. A laboratory exercise suitable for communication networks education is created in this paper on the basis of designed models.
Description
Citation
MOJŽIŠ, Ľ. Návrh přepínače využitelného v moderních komunikačních sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Milan Dado, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Křupka, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
QoS jste řešil pomocí značek? Proč byla použita pro přepínaní neuronová síť? Jak jste trénoval neuronovou síť? Co je vstupem pro její trénování? Byl využit toolbox v simulinku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO