Technologie vysoké dostupnosti MS SQL Serveru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce obsahuje ucelený teoretický přehled o technologiích vysoké dostupnosti v prostředí Microsoft SQL Serveru. U každé technologie je uveden návod pro nasazení technologie, technologie jsou rozebrány z pohledu bezpečnosti, jsou určeny výhody a nevýhody použití technologií v praxi a je určena optimální varianta využití dané technologie. Technologie vysoké dostupnosti jsou mezi sebou porovnány a je uvedena dostupnost jednotlivých technologií ve verzích MS SQL Serveru. Diplomová práce obsahuje tři scénáře s praktickou ukázkou využití technologií vysoké dostupnosti v praxi. A je uveden rozbor funkcí vysoké dostupnosti v prostředí Oracle a následně jsou porovnány funkce vysoké dostupnosti v prostředí Oracle, s technologiemi vysoké dostupnosti v prostředí MS SQL Serveru.
The thesis contains a complete theoretical overview of high availability technologies in Microsoft SQL Server. For each technology, guidance is provided for the deployment of technologies. Technologies are analyzed from a security perspective, they are determined advantages and disadvantages of using technology in practice and is determined the optimal variant of use of the technology. High availability technology are compared with each other and is given the availability of individual technologies in versions of MS SQL Server. The thesis contains three scenarios with practical examples of using technology for high availability in practice. It provides an analysis of high-availability features in Oracle and are subsequently compared high availability features in Oracle environments with high availability technology in MS SQL Server.
Description
Citation
PYSZKO, P. Technologie vysoké dostupnosti MS SQL Serveru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vaculík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Nevlud (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Na str. 18 je uveden odstavec: Poslední verze MS SQL Serveru, která technologii zrcadlení databáze používá, je verze SQL Serveru 2014. V následujících verzích Microsoft SQL Serveru již technologie zrcadlení databáze nebude součástí řešení vysoké dostupnosti. Jaký je důvod, že tato technologie zrcadlení databáze již nebude součástí řešení vysoké dostupnosti? Popište podrobněji termín "ne-SQL" databáze, který je v práci několikrát použit bez většího vysvětlení. Byla řešena bezpečnost přenosu dat? Jaké technologie používají k autentizaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO