Návrh zefektivnění výrobního provozu krycích plechů v podniku ISOTRA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá optimalizací výrobní linky krycích plechů pro externí žaluzie. Cílem této práce je navrhnutí vhodné investice do linky, pro její rozšíření kapacit a také snížení rizik ve formě kooperací. Pro dosažení cíle byly sepsány dvě varianty řešení, kde kombinací těchto dvou variant došlo k optimální investici s ohledem na rozšíření kapacit, snížení rizika a dosažení dobré návratnosti celé investice. V závěru práce jsou pak rozepsány jednotlivé ceny konkrétních položek i roční zisk z nově vzniklé technologie vodního paprsku.
The thesis deals with the optimization of production lines cover sheets for external blinds. The aim of this work is to propose appropriate investment in line for expansion of capacity and the reduction of risks in the form of cooperation. To achieve the objective I propose two alternative solutions. Combination of these two variants has been optimized with regard to investment in capacity expansion, reduce risk and achieve a fast return on investment. The conclusion describes the individual prices of investment items and annual profit from the newly formed water jet technology.
Description
Citation
HYKEL, L. Návrh zefektivnění výrobního provozu krycích plechů v podniku ISOTRA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Skopal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Co je Certifikát kvality 14 001, 9 001? Zahrnul jste do kalkulace náklady na recyklaci? Je možné vyrobit venkovní žaluzie kromě čtvercového tvaru? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO