Návrh tříosého manipulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá výpočtem motorů reálného tříosého manipulátoru. Cílem práce je vytvoření 3D modelu stroje, jeho analýza a použití těchto dat pro výpočet. Dále zhotovení výkresové a výpočtové dokumentace. Práce se skládá ze čtyř částí. Části obecné, která se zabývá principy zubních rentgenů, rozboru kinematiky manipulátoru, popisu použitých součástí pro stavbu manipulátoru a výpočtové části.
The purpose of this thesis is to calculate drives of three axis manipulator. The aim is to create 3D model of machine, to analyze model and to use data for calculation. The aim is also to create blueprints of machine and calculation sheet. The thesis consists of four parts. Theoretical part, where principals of dental x-ray are described, kinematics explanation, description of part used to assembly machine and calculation part.
Description
Citation
SRNĚNSKÝ, J. Návrh tříosého manipulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO