Zvýšení průtoku chladící vody pro absorpční chladící agregáty ve stanici zdroje chladu na JE Dukovany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na porovnání původního a nového řešení okruhu chladicí vody chladicích jednotek York za účelem zvýšení průtoku chladicí vody pro absorpční jednotky v JE Dukovany. Jsou zde popsány jednotlivé části chladicích jednotek, u kterých nastaly změny a úpravy vlivem rekonstrukce. Cílem této práce je také zpracovat a porovnat původní a nové řešení chladicích jednotek a stanice zdroje chladu z dostupných naměřených dat. Data jsou zpracována v názorných grafech a tabulkách. Na základě zjištěných údajů je možné pozorovat změny, kterých bylo dosaženo rekonstrukcí a projevily se na zvýšení účinnosti chladicích jednotek.
The thesis focuses on comparison of the original and the new solutions of cooling water circuit of the York cooling units for the purpose of cooling water flow increase for the absorption units in the Dukovany Nuclear Power Plant. The individual parts of the cooling units that were changed and modified within a reconstruction are described here. The aim of the work is also to process and compare the original and the new solutions of the cooling units and the cold source station from the available measured data. The data are processed into illustrative graphs and tables. Based on the obtained data we can observe the changes achieved by the reconstruction that have affected the effectiveness of the cooling units.
Description
Citation
DVOŘÁK, J. Zvýšení průtoku chladící vody pro absorpční chladící agregáty ve stanici zdroje chladu na JE Dukovany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš John (člen) Ing. Milan Kořista, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skoupý (člen) Ing. Jaroslav Sláma (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO