Kamerový systém při drátové elektroerozi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce pojednává o nekonvenční technologii elektrojiskrového drátového řezání. V úvodní části je popsán základní princip, podstata elektroeroze a její technologická aplikace. V dalších kapitolách je charakterizováno elektrojiskrové řezání, používané drátové elektrody, hlavní části stroje, řezné podmínky a výhody této technologie. Praktická část je zaměřena na možnosti kamerového systému v průběhu výroby na drátové řezačce a porovnání současné úrovně strojů při výrobě přesných střižných nástrojů v podmínkách středně velké nástrojárny.
The thesis discusses an unconventional technology of wire-cut electro discharge machining. In the beginning there is a description of the basic principle, the fundamentals of electro discharge machining and its technological application. Further chapters characterise the wire-cut electro discharge machining, the wire electrodes used, the main parts of the machine, the cutting conditions and the advantages of this technology. The practical part is focused on the possibilities of the camera system during the production on a wire cutting machine and the comparison of nowaday´s machines in the manufacture of precise cutting tools in the middle-sized tool-room.
Description
Citation
GVIZD, M. Kamerový systém při drátové elektroerozi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Skopal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Je možnost měřit Ra na zaoblené ploše jinak? Jak odvádí teplo z materiálů? Jakými způsoby se kalí? Co je to kondukce? Co je to difuze? Co je to rozměrová přesnost 1 mikrometr? Vyjmenujte tvarové úchylky. Do jakého stupně IT se dostanete? Jaký přístup používate pro náklady? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO