Charakterizace optických a energetických vlastností fotovoltaických článků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V diplomové práci jsou popsány teoretické poznatky k tématu charakterizace optických a energetických vlastností fotovoltaických článků pomocí fotoimpedanční spektroskopie, které zahrnují vývoj a princip článků, vlastnosti materiálů fotovoltaických článků, vysvětlení elektromagnetického vlnění, spektrofotometrie a impedanční spektroskopie, následně popis měřicího přístroje a použitých metod měření. V experimentální části je u každé měřící metody popsán postup nastavení programu, dále jsou u některých metod vypracovány tabulky s naměřenými a dopočítanými hodnotami a součástí každé metody jsou pro přehled grafy z naměřených hodnot s následným vyhodnocením.
Diploma thesis mainly describes the theoretical knowledge of the topic photoimpedance spectroscopy characterization of optical and electrical properties of the photovoltaic cells, which contains development and princip of cells working, material properties of photovoltaic cells, explanation of electromagnetic waves, spectrophotometry and impedance spectroscopy, followed by a discription of the measuring device and used measuring methods. The experimental section for each measurement method describes the steps of setting the program, then the tables with measured values are involeved in some parts and a part of each method are summary graphs of measured values with subsequent evaluation.
Description
Citation
MOCHAROVÁ, Z. Charakterizace optických a energetických vlastností fotovoltaických článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) Ing. Martin Frk, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Jak je možný fázový např. posun -300 °? 2) Jak jsou tato měření použitelná pro praxi? 3) Hledali jste u frekvenčního měření náhradní obvody?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO