Využití termoelektrického generátoru pro zvýšení využití odpadního tepla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá řešením problému odpadního tepla, konkrétně spalin, které nejsou často využívány. Jedná se o návrh soustavy termoelektrických generátorů, elektroniky pro napájení ventilátoru a návrh tepelného výměníku. Celá soustava využívá energii odpadního tepla pro zvýšení účinnosti vytápění.
This thesis deals with the problem of waste heat, namely, the exhaust gas which are not frequently used. Specifically, it is a design of thermoelectric generators set, power electronics for fan and heat exchanger proposal. The entire system uses the energy of the waste heat to increase the heating efficiency.
Description
Citation
LAGA, O. Využití termoelektrického generátoru pro zvýšení využití odpadního tepla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student v presentaci představil odborné komisi svou diplomovou práci. Po presentaci byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce a student odpověděl postupně na všechny položené dotazy oponenta a posléze i ostatních členů komise. Komise hodnotila odpovědi jako výborné a celé jeho vystoupení ve vztahu k diplomové práci stejně jako celou práci také jako výbornou. Komise dále ocenila množství provedených experimentů a celkovou realizaci předmětu DP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO