Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na rozbor finanční analýzy podniku – společnosti s ručením omezeným, která podniká v oboru tvorby softwaru. Teoretická část se zabývá výkladem důležitých pojmů, které jsou spjaty s touto problematikou. V další části je již vypracována finanční analýza hospodaření společnosti za období 2006 - 2010. Byla použita jak horizontální analýza, tak i vertikální analýza výkazu rozvahy a výkazu zisků a ztrát. Dále jsou spočítány rozdílové ukazatele, ukazatelé rentability, aktivity, likvidity, zadluženosti, provozní ukazatele, samozřejmě nechybí souhrnný index IN 05 a Altmanův index finančního zdraví. Po této kapitole následuje souhrnné hodnocení, dále návrhová část, která by měla firmě dopomoci zlepšit finanční situaci a na konci je uveden závěr práce.
The master´s thesis focuses on the financial analysis of the company – a private limited company, whose business is software development. The theoretical part deals with the interpretation of important concepts, which are linked to financial analysis. The next section is already calculated the financial analysis of the company for the period 2006 - 2010. Was used an analysis of both horizontal and vertical analysis statement balance sheet and profit and loss account. Furthermore, I evaluated the differential indicators, profitability, activity, liquidity, debt service ratios, of course there is a comprehensive index of IN 05 and Altman's index of financial soundness. This chapter is followed by a summary evaluation forms as part of that would be helping a company improve its financial situation and the end of the work concludes.
Description
Citation
PETROVÁ, K. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. (předseda) Ing. Jarmil Cileček (místopředseda) doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO