PVD povlaky nové generace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá metodami povlakováni, řeznými materiály a novou generací povlaků. V první části jsou uvedeny a popsány základní povlakovací metody. Další část je zaměřena výhradně na PVD metody povlakování. Ve třetí části jsou uvedeny základní nástrojové materiály a jejich charakteristiky. Poslední část práce popisuje povlaky nové generace, jejich použití, vlastnosti a struktury.
Bachelor thesis deals with methods of coating, cutting tools and a new generation of coatings. In the first part are listed and described basic coating methods. The next part is aimed on coating of PVD methods. In the third part are listed basic tool materials and their characteristics. The last part is focused on new generation of coatings, their application, properties and structures.
Description
Citation
KANTAR, F. PVD povlaky nové generace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Roman Kubík, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Přibližte povlak společnosti Sumitumo. 2. Jaký je rozdíl mezi životností a trvanlivostí nástroje. 3. Jaký je rozdíl mezi vrstvou a povlakem. 4. Co vedlo k zavedení technologie PVD? 5. Charakterizujte nanokompozitní povlak. 6. Pro které řezné materiály se povlaky nenanášejí. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO