Vliv vývoje úrokových sazeb na poptávku po rodinných domech a bytech ve městě Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
V této diplomové práci se zabývám vlivem úrokových sazeb u hypotečních úvěrů na pořízení rodinných domů a bytů ve městě Brně. V teoretické části se zaměřuji na základní pojmy a právní předpisy související s hypotečním a realitním trhem. V praktické části využívám poznatků z předchozích kapitol a analyzuji vývoj úrokových sazeb a souvisejících činitelů. V další části uvádím vývoj realitního trhu za dobu posledních deseti let. V neposlední řadě vyhodnocuji ukazatele, které během desetiletého období vstupovaly na realitní trh ve městě Brně a měly, podle mého názoru, nemalý vliv na prodejnost rodinných domů a bytů. V závěru práce se zabývá výsledky mého dotazníkového šetření, na základě kterých se snažím sestavit současný profil typického klienta žádajícího o hypoteční úvěr.
In this diploma work I deal with the influence of interest rates on mortgage loans for the acquisition of families houses and flats in the city of Brno. In the theoretical part I focus on the basic concepts and laws related to mortgage and real estate market. In the practical part I use the findings from previous chapters and analyze interest rate trends and related factors. In the next part, the real estate market development in the past ten years. In the end I evaluate indicators during the period of ten years from entering the real estate market in Brno and should, in my opinion, a significant influence on the marketability of houses and flats. The final part I deal with the results of my questionnaire, on which I am trying to compile current profile of the typical customer applying for a mortgage loan.
Description
Citation
SPÍCHAL, R. Vliv vývoje úrokových sazeb na poptávku po rodinných domech a bytech ve městě Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO