Porovnání výše cenových podílů jednotlivých konstrukcí na celkové ceně stavby uvedené v cenovém předpisu a stanovené položkovým rozpočtem.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
V diplomové práci jsou porovnány výše cenových podílů jednotlivých konstrukcí tří rodinných domů, které byly oceněny nákladovým způsobem. Jednotlivé hodnoty jsou porovnány s cenami podrobných položkových rozpočtů a vyhodnoceny odchylky, odlišnosti a případné nesrovnalosti vůči nákladovému způsobu ocenění vycházejícího z oceňovací vyhlášky Ministerstva financí. Práce rovněž obsahuje i pojmy a terminologii zabírající se touto problematikou, k čemuž dává základ pro správné pochopení a orientaci v cenových podílech staveb.
The thesis compares the level of price of shares of individual construction of three houses, which were valued at cost method. The individual values are compared with the prices of detailed itemized budgets and assessed variations, differences and any discrepancies against to the cost method of valuation based on valuation Ministry of Finance Decree. Work also includes the concepts and terminology of engaging with this issue, which lays the foundation for a proper understanding and orientation in pricing shares buildings.
Description
Citation
KASZA, R. Porovnání výše cenových podílů jednotlivých konstrukcí na celkové ceně stavby uvedené v cenovém předpisu a stanovené položkovým rozpočtem. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO