Technická analýza

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce je zaměřena na problematiku modelu CAPM. Je proveden výpočet charakteristik pěti vybraných akcií burzovního trhu NASDAQ s pomocí lineární regrese. Jako zastoupení trhu je použit tržní index S&P 500. Význam výsledných hodnot výpočtů je slovně interpretován. Jako vlastní návrh řešení je vytvořen program v jazyce VBA, který usnadní uživateli převod historických dat cenných papírů získaných z Yahoo! Finance do formy vhodné výpočtu. Data program následně použije pro výpočet zmíněných charakteristik. Program je také otestován na funkčnost a výkon při větším množství dat.
Thesis is focused on CAPM model. Characteristics of five chosen stocks of NASDAQ capital market are calculated using linear regression. Market index S&P 500 is used to represent the market. Calculated values are verbally interpreted. As a presented solution, a program is created in VBA language, that will help the user to convert historical stock data from Yahoo! Finance to form, that can be used for calculations. The program will then use the data to calculate said characteristics. Program is also tested on function and performance using larger amounts of historical data.
Description
Citation
KOTÁSEK, L. Technická analýza [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. RNDr. Sulkhan Mukhigulashvili, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen) Ing. Štefan Štepník (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Otázky vedoucího - Mgr. Veronika Novotná Ph.D.: nejsou Otázky oponenta - Ing. Tereza Varyšová: Pro jakou cílovou skupinu je navržený program určen? - zodpovězeno Podle čeho byly vybrány společnosti pro analýzu historického vývoje akcií? Lze zahrnout i nějaké české společnosti? - zodpovězeno doc. RNDr. Sulkhan Mukhigulashvili, CSc.: Chtěl byste v budoucnu obchodovat na burze? - zodpovězeno Ing. Štefan Štepník: Myslíte, že koeficienty, které jste použil, jsou obchodníky skutečně používány? - zodpovězeno Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D.: Jaká jsou základní pravidla formátování bakalářských prací? - zodpovězeno Proč jste zvažoval řešení ve VBA? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO