Simulace přestupu tepla v nízkonapěťovém rozváděči MNS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem práce je diagnostika teplotního pole průmyslových rozváděčů nízkého napětí. Místa vzniku, proudění a odvod tepla jsou důležitými aspekty při návrhu rozváděče, zejména z pohledu správného rozvržení přístrojů. Správnost konstrukčního návrhu rozváděče se prověřuje praktickým proměřením teplotního pole při jeho testování nebo v pracovním režimu. Pro určení teplotního profilu je nutno provést měření teplot v různých místech rozváděče, a to buď kontaktní, nebo bezkontaktní metodou. Měření jsou prováděna na standardizovaných rozváděčích nízkého napětí, ve kterých jsou umístěny výkonové prvky. Cílem práce je nahradit nákladné a zdlouhavé praktické testování rozváděče úspornou simulací teplotního pole matematického modelu vyvíjených rozváděčů.
The thesis includes diagnostics temperature field of industrial low voltage. Place of origin, flow and heat transfer are important aspects in the design of the switchgear, especially in terms of proper equipment layout. The correctness of the design of the switchgear is verified by measuring the practical temperature field during testing or in work mode. To determine the temperature profile, it is necessary to measure the temperature at various points of the switchgear, either contact or contactless method. Measurements are performed on standardized low voltage switchboards, which are located power elements. The goal is to replace costly and time-consuming field testing switchgear efficient simulation of the temperature field mathematical model developed switchboards.
Description
Citation
CZUDEK, A. Simulace přestupu tepla v nízkonapěťovém rozváděči MNS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-08
Defence
1) Zahrnovala ekonomicka rozvaha i zvýšené naklady na nové konstrukční prvky. 2) Kolik je cena rozvaděče? 3) Odvod tepla a jeho ovlivnování uspořádáním součástí uvnitř plehcového boxu. 4) Ktery typ proudeni v boxu prevazuje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO